Како Коала за АТВ потера
Јаглен се смета да биде симпатична, безопасни и прилично бавен животни. Сепак, еден од нив покажа дека членовите на неговиот вид може да бидат доста агресивни. На Интернет имаше видео запис, кој е претставен како Коала брка АТВ.
Според Sydney Morning Herald, се бега од koalas земјоделец Ebony Черчил. Жената отиде круг својот имот во западниот дел на Викторија. Отстранување на невообичаено активни Коала на видео клип објавен Черчил во својата "Фејсбук". Таму, тој доби повеќе од 1,7 милиони пати, а речиси 35.000 луѓе го repostnuli за два дена.
Вреди да се одбележи дека Коала, како куче, се обиде да го зграби АТВ воланот и го направи тоа кога возилото е запрено. Експертот од Универзитетот во Квинсленд, Бил Елис наречен однесување ова животно е крајно необично. Обично, koalas Не бркаме луѓе и возила, особено во попладневните часови кога животните сакаат да спијат.
Според специјалист, ова однесување може да се објасни со фактот дека koalas поради некоја причина привлекуваат ниска фреквенција вибрации кои произлегуваат од возилата. Поради ова, животните често умираат на патиштата. "Јас не би бил изненаден ако тоа Коала привлече звучи АТВ"- Елис, додавајќи дека овој аспект на животот на koalas бара понатамошни студии.
Експертот истакна дека koalas во дивината - не оние убави суштества, кои може да се види во зоолошката градина. "Тоа е прилично опасно животно со многу остри канџи, моќни вилици и остри заби. Тие може да предизвика сериозни повреди", - објаснува тој.
Ролери автор, сепак, на свој начин, објасни однесувањето на животните. "Машкиот Коала падна во љубов со мене, и јас го одбиле, па тој по мене"- се пошегува Ebony Черчил.
Коала мечка или Австралија
Коала - Абориџините јазик значи "не пијат"
Добро вино вкус урина koalas
Видео Коала напаѓаат АТВ, собирање на милиони гледачи во мрежа
Интересни факти за Коала
Австралија Коала доби седум рани од куршуми
Жената се вкрстувале куче што не беше дал на ветеринар
Коала австралиски бар помогна да се привлечат посетителите
10 На повеќето гласно животни во светот
Десет од најспоро животно во светот
Дали Коала вода за пиење?
Коала или Коала