GuruAnimale.com

Од пол до пол

Од пол до пол

Видео: Мајкл Nozhkin пол до пол

Даниел Џ Кокс, кој активно соработува со познати меѓународна група на заштита на поларните мечки, во последните 25 години од својот живот поминал патувајќи од пол-позицијата до пол-позицијата и документирање на дивиот свет и неверојатна глетка. Даниел помина 25 години на спротивните краеви од Земјата, фотографирање на дивиот свет и влијанието на климатските промени, и на северниот и јужниот пол.

Ние нудиме фотографии од експедиции на Даниел.

Видео: Мистериозно ѕидот на дното на океанот. Откритието на овој век, или лажни?

&ldquo-Еден од моите омилени слики во последниот квартал од еден век, тоа е она што ја отсликува женски поларна мечка само неколку милиметри од објективот&rdquo-, - рече Даниел.

&ldquo-ми пат, почнав од база во Черчил, Манитоба, Канада, на специјално дизајнирана машина за тундра тундра кабриолет, или како што е наречен кабриолет Еден, кој донираше организацијата поларните мечки International. Така, со користење на тундра кабриолет, јас бев во можност да се држи надвор мојот фотоапарат, преку отворот на дното на возилото кога се сретнавме женски поларна мечка и нејзините две младенчиња. Камерата го привлече вниманието, а таа беше љубопитна, таа почна да се испита на објективот, лижење. После тоа, имав дваесет минути за чистење на објективот од плунката на поларна мечка&rdquo-.

Од пол до пол

Во фото: женска поларна мечка и нејзиното младенче шетаат низ мразот на брегот на заливот Хадсон, во близина на Черчил, Манитоба, Канада.

Според американската група на Центарот за биодиверзитет истражување, со кого тесно соработуваше, Даниел, топење на мразот на западниот брег на заливот Хадсон во моментов се случува за околу три недели порано отколку што беше пред три децении. Групата тврди дека популацијата на поларните мечки во заливот Хадсон, кој Даниел има работено за поголемиот дел од својот живот, е намален за 22% во интервал 1987-2004.

Од пол до пол

Фото: Поларна мечка младенче качува на дрво во близина на Черчил, Манитоба, Канада.

&ldquo-разлика, во околината на Арктикот, што имам забележано во изминатите две децении, само неверојатно&rdquo-, - рече 50-годишниот Даниел, кој живее во градот Bozemen, во државата Монтана САД. &ldquo-поларните мечки, со цел да се хранат нивната потреба да патуваат на мраз, што започнува на месец ноември. Оваа сезона, во 2010 година, тие не имаат рок до 7 декември. Ова значи дека мечки речиси цел месец, не можеше да јаде нормално. Научниците проценуваат дека популацијата на поларните мечки во западниот дел на заливот Хадсон може да исчезне во текот на следните 30 години, или, во најмала рака, нивниот број ќе падне нагло.

Од пол до пол

Фото: Кока-Кола фотографии на пингвините на Антарктикот.

Ја се во замрзнати дивините на Јужниот Океан, најмалку три пати, Даниел има длабока врска со последните пустина на Земјата. &ldquo-Антарктикот е многу тешко да се фотографираат со своите софистицирани декор&rdquo-, - објасни Даниел. &ldquo-единството на пустината неа како пејзажи, се многу убави, но повеќето пријатно фотографија, бев на островот Јужна Џорџија. Тоа е една од десетици илјади царот пингвини - тоа е само неверојатно, како и да ги почитуваат близина на огромен слон&rdquo-.

Од пол до пол

Во фото: rookery царот пингвин во Atka Залив, Антарктикот.

Даниел лично сведок на закана за уникатната природа на Антарктикот. Центар за биолошка разновидност предупреди дека половина од 19 видови на пингвини во светот им се заканува истребување.

Од пол до пол

Во фото: А група на моржови во водите во близина на островот Baffin, Канада.

Растејќи во едно обично семејство во државата руралните Вашингтон, на западниот брег на Америка, Даниел со детството љубов на животни. &ldquo-Во мојата младост сум поминал многу часови лов и риболов, уживање во природата на Вашингтон и Минесота со татко ми&rdquo-, - објасни Даниел. &ldquo Недеремено сето ова убавината на природата, имав желба да ја заштити, и јас веќе не беше ангажиран во лов. Но, тоа не значи дека јас не го поддржува ловци семејната традиција и соодветна обука и туристи&rdquo-.

Од пол до пол

Фото: Поларна мечка одење на мразот на зајдисонце на заливот Хадсон, Черчил, Манитоба, Канада.

Даниел беше побарано да стане членка на поларните мечки Меѓународен советодавен одбор во 2004 година. &ldquo-Ова е единствена можност за мене, бидејќи можам да го користам моето искуство за да се спаси овој вид, се однесува на јавноста преку мојата работа&rdquo-, - рече тој. &ldquo-Ние треба да се дејствува по ова прашање, а времето е на суштината тука. Нашето општество, во зависност од фосилни горива, треба да се најдат други алтернативни горива, се разбира, да се почитуваат човештвото. Се надевам дека мојата работа со PBI низ моите слики ќе им помогне на луѓето да разберат дека ние треба да се спаси&rdquo-.

Од пол до пол

Возрасни царот пингвин меѓу загинатите младенчиња на глечер на Антарктикот Ларсен Reeser.

Од пол до пол

Царот пингвини во жалост за смртта на нивните млади, Антарктикот.

Видео: ѕид и други предмети на океанското дно

Од пол до пол

Борбата меѓу две поларни мечки во Churchill, Манитоба, Канада.

Од пол до пол

Adelie, скокање во вода со мраз, на Антарктикот Полуостров.

Од пол до пол

Rookery на царот пингвини преку дупка во блок од мраз во Заливот Atka, Антарктикот.

Од пол до пол

Снежен був во лет на Бароу, Алјаска.

Од пол до пол

Даниел Кокс позира со фоки во Остров Магдален, Квебек, Канада.

Од пол до пол

Кокс позира за фотографија во 1999 година во Бароу, Алјаска.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
© 2022 GuruAnimale.com