GuruAnimale.com

Да работи - со миленичиња! А нова функција во канцелариите Шангај

Видео: Iwangi SEEK

Еден од најголемите компании во канцеларија Шангај дозволено своите вработени да доаѓаат на работа, заедно со своите миленици, намалување, на тој начин, раздразливост и нервоза во целиот тим.

На истата маркетинг компанијата ја именуваше овој проект "Земете вашето домашно милениче на работа". Иновацијата е веќе одобрен на трајна основа, и како резултат на тоа, колективната на трудот стана повеќе ентузијазам и перформанси скокна до Небото!

Во Шангај канцеларии се со миленици.

Идејата да се создаде програмата "Земете вашето домашно милениче да се работи" му припаѓа на директор на компанијата. Загрижени дека конкурентна работна средина создава дисхармонија на работното место, ЗАО Kongchung одлучи да се преземат некои мерки, со цел да им помогне на своите подредени да се релаксира малку во текот на извршување на работни задачи.

Видео: Саша Спилберг Симс 4 // уредник карактер создавање

Имајќи ја проучувале личните податоци на сите работи персонал, Жао покажа дека повеќето од нив имаат домашни миленици. Така, тој излезе со одлична идеја: да им понуди на вработените да ги донесат нивните четириножни миленици во канцеларија, за прв пат - како експеримент.

"Донеси куче на работа!" Нов метод на психолошка помош во Кина.

Наскоро, иницијативата беше крунисана со голем успех - вработените во компанијата не само што престана да биде изложен на стрес, но, исто така, почна да се заедно со едни со други. Реализира потенцијалот на можна иновации, г-дин Kongchung сериозно размислува да го одобри постојано.

Видео: целосна усогласеност на webtransfer

"Донеси куче на работа!" Нов метод на психолошка помош во Кина.

"Бидејќи јас сум голем љубител на животни, знам како тие позитивно влијае на нас," - вели Жао. - "Но, и покрај ова, јас се преземат мерки и двете може да се зголеми и да се намали нивото на продуктивноста на вработените. Значи, оваа одлука не беше лесно за мене. "

Како што знаете, на кинескиот маркетинг компанија не е само еден од ваков вид, кој се користи слична пракса. Ферари Corporation во Токио, исто така нуди на своите вработени да ја посетите канцеларија, заедно со домашните мачки. Како резултат на тоа -Висок продуктивноста!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
© 2022 GuruAnimale.com