GuruAnimale.com

Чудовиштето од Лох Нес - само џиновска риба?

Видео: чудовиште од Лох Нес е назад

Според «Ројтерс», посвети својот живот за наоѓање на чудовиштето од Лох Нес Стивен Feltem чини дека за да се реши овој мозаик да се прогонуваат умови.

Одговорот, сепак, беше далеку помалку интересен отколку што се очекуваше. Стив уште повеќе разочарани во целиот свој живот. Според неговите изјави, животно тој пат по повеќе од дваесет години, најверојатно, е само еден многу голем сом. Следење на "чудовиште", Стивен не само што помина целиот свој живот, но, исто така, се распадна со жената што ја сакал, се откажа од својата работа, па дури и се продава својата куќа.

И сега, по дваесет години на набљудувања, истражувачот-љубовник дојде до заклучок дека тајната на чудовиштето од Лох Нес откриени. Но, како што вели, неговото откритие на многу малку луѓе ќе се допаѓа, затоа што тоа е повеќе од прозни и ослободен од какви било мистична плоча.

Видео: Лох Нес чудовиште пронајден во Јакутија

Познатиот Лох Нес чудовиштето - само сом?
Познатиот Лох Нес чудовиштето - само сом?

"Ние мора да бидат објективни: најверојатно ова е вообичаен Европската сом голем. Оваа голема риба може да достигне пет метри во должина и високо како четири стотини килограми тежина. Имаше дури и случаи кога големите европски сом нападнаа човек "- се вели во едно интервју со новинарите Стивен Feltem.

Во исто време, новинари сметаат дека отворањето на британските истражувачи немале никакво влијание врз протокот на оние кои сакаат да се приклучат на легендата и се погледне на таинственото езеро туристи.

"Овие легенди не се толку лесно да се dispelled, - рече еден од локалното население - Јас сум повеќе од убеден дека легендата живее во нашите езерото чудовиште ќе живее и натаму, стекнување на сите нови детали. Особено што направи изјавата на господинот Feltemom е само предлог: нека и каже, но шпекулации. Сега, ако ова сом фатени, а потоа може да се јавното мислење и да се промени, но ако легендата нема да умре, дури и ако по сом фати, Неси никогаш нема да се види. Луѓето треба чудо, повеќе дека светот навистина е полн со чуда. "

"Не сум сигурен дека изјавата Стив Feltema е убедлив одговор на загатката на Нес - вели независен експерт од Германија Кирк Хинрих Шенберг - затоа што во овој случај постојат голем број на други прашања. На пример, зошто многу рибари, а во близина на Лох Нес е повеќе од доволно за да не дојде до истиот заклучок. Исто така го покренува прашањето за опстанокот на џиновски сом дека ќе се согласите, многу интересно, ако се земе предвид фактот дека легендата на Нес почнува во шестиот век од нашата ера. "

Тоа беше тогаш дека еден ирски свештеник, изјави приказна за морско чудовиште, протеран на реката Нес, која тече од северниот дел на езерото.

Видео: Древните чудовишта. Дали има некои митски филм chudovischa.Dokumentalny

Самиот Стивен Feltam тврди дека сите сведоци опише повеќето како опис на сом и нејзината долга криви назад. Во еден момент, езерото заради спортски риболов донесе велшкиот сом, која може да се живее со децении.

"Јас сум убеден дека тајната на Лох Нес може да се објасни од научна гледна точка и мистиката на во тоа доста. Сепак, тајната на чудовиште, секако, не умре, и ќе ги привлече луѓето, без оглед на тоа дали тоа всушност постои. Јас не се жалам потрошени во потрага на чудовишта дваесет и четири години од својот живот "- заврши својата приказна Стив Feltem.

Покрај тоа, Британецот додаде дека тој не мисли дека се стави крај на мистеријата на Лох Нес, и не е крајната вистина, мислејќи дека оваа мистерија не е целосно откриена. Треба да се напомене дека, сепак, на неодамнешната чудовиште бил фатен на мапи Google Earth. Ова беше направено од страна на шведскиот систем администратор од Стокхолм, кој случајно видов дека чудовиште на еден од карти.

За ова откритие, тој доби својата награда од две илјади евра. Кога оваа зависност приказни за Næss човек, еден ден одлучи да се погледне на легендарниот езерото со помош на апликацијата Google Earth, тој неочекувано се најде на акни-како објект од големо големина. Во моментов Фото изучува во детали, а можеби наскоро ќе се запознаат со природата на овој мистериозен објект.

Во заклучок, тоа останува да се додаде дека неодамна сличен објект, на ист начин беше виден во сосема поинакво место жител на Австралија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
© 2022 GuruAnimale.com