GuruAnimale.com

Црна ловци

Оваа приказна не е продукт на имагинацијата на авторот, што всушност се случило. Еден мој пријател, чие име се, од очигледни причини, не ги именува, ми кажа за тоа како тој отиде во еден од "црна" Ловци во Африка да се фати егзотични животни.
црна ловци

"Се започна со фактот дека јас одеднаш се нарекува еден од мојот стар пријател и понуди да лета со него во Египет. И не само тоа, но во овој случај.

"Знаете, другар грип падна, и билети веќе се купени. И вие ќе бидете зоолог, животните се разбере. Ако вие се согласувате - надомести патните трошоци, плус 30 проценти од профитот - се твои. Па, како го правиш такви услови?"- Слушнав преку пукам и Подсвиркват во телефон. Понудата беше примамливо, но јас сум не се брза да ја дадат својата согласност. "Ете, тоа е на сите добри, но &hellip- ако бидат фатени, тогаш што?". "Ајде" - рече мојот соговорник - "Јас не го правам на првата година, имам се што прилагоди. Сега тоа е само како безбедно како крзно од Грција да ги".

Јас се согласив. Нема големи случаи во текот на следните две недели не се очекуваше, и жед за авантура и желба да замине од зимата кон летото совлада страв и каење. По сите, случај во кој предложи да се учествува, пријателе, не е сосема нормално. Тоа беше за фаќање и шверц на животни.

Еден мој пријател&hellip- - голем специјалист во овој бизнис за повеќе од дваесет години во сличен бизнис. Ја започна уште во советско време, кога работев zmeelovom во Туркменистан и истовремено се доставува трговци птица пазар локалните влекачи и пеперутки. По распадот на СССР, кога побарувачката за змиски отров падна на земја, јас се претвори во "црна" ловци и постепено "обраснати" сопствена муштерии.

Летавме 5 дена. Имав малку рок брзо да се организираме на потребните документи, но остави зад себе. Во пресрет беше патување целосно, како што тогаш мислев, авантури, изненадувања и опасности.

Значи, безбедно слетување во Хургада, ние веднаш седна на еден стар автобус руина и отиде во селото на Ф., кој се наоѓа во близина на границата со Судан. Во оваа мала село, мојот пријател секогаш организирани базниот камп. Тоа беше во неговиот локален рибарите и донесе различни "егзотика".

VF&hellip- е мала, но многу удобно otelchik, нешто ме потсети на хотелот од филмот Антониони "професија репортер". Само без долу бар и без клима уред. "Тоа е зошто сакам да се оди тука во текот на зимата, во текот на летото на топлина може да умрат од глад" - Коментар на овој факт А ...

Очигледно, тој веќе предупредени неговите пријатели "ловци" однапред, бидејќи ние не имаат време да се отпакува, да ни се веднаш почна да се погледне некои мажи со брада, облечен во локалната модата. Јас сум со користење на знаење стекнато врати во англиската посебно училиште, јас се обидував да се зборува за нив. Но, тие само се насмевна одговор, акцентот не ме разберат. Сепак, кога A&hellip- комуницираат со нив во некоја ужасна мешавина на арапски и англиски јазик, обично не треба да се повторува два пати. "На прв поглед ми го направи тоа не може да се објасни, мораше да се подготви слики" - призна тој - "Но, тогаш, ништо не се користи. Овие се локални "босови"Целата апсењето оди преку нив. Јас секои 5 долари плати за организација на снимање".

До вечерта, штом имаме воспоставено клетки и терариуми, тие почнаа да се појавуваат и на самите рибари, млади ragamuffins со торби и кутии. А&hellip- разговараше со нив неколку зборови, го зеде кеса и го предаде за мене, фрлање на фрази во бегство тип "Десет gerbils, се стави во една третина"или "овошни лилјаци семејство, болни, можеби, испитување и петта".

Видео: ArcheAge 2.9: тест Повторно одделение - трапер [Магијата Speck]

Јас брзо слета и да се прегледаат нашите "стекнување"Повикувајќи во донесувањето релевантни епизоди од вашите омилени книга на Џорџ. Дарел "песови Bafuta". А&hellip- пак, е пресметано "ловци". Јас забележав дека секоја есен на само 1-2 долари и се восхитуваа на колку ниско цени. "Ниски?" - насмевка&hellip- - "Да, имам уште на половина долар јас ги покрие повеќе! Ова не е сезона, така што тие се многу безобразен, киднапирање на цените. Впрочем, многу од животните во хибернација, тие мора да се копа, и копаат за овие slackers - премногу работа".

Во следните три дена беа за мене како во кошмар. Од утро до доцна во ноќта, не се исуши на протокот на catchers. Јас помина низ моите раце сто гуштери, змии (вклучувајќи змии и некои кобри), gerbils, глувци echinated, шпанско ежеви, gerbils и други ситни риби пустината. Особено незаборавни поставен Нил овошни лилјаци (лилјаци оригиналниот вегетаријанци, кои поради некоја причина се нарекува летечки кучиња, иако месо тие не можат да стојат) и Zorrilla. Последни многу слична на творови, само што е далеку повеќе маѓепсан и миризливи.

црна ловци

Zorilla. подвидови изигравам

И покрај фактот дека не постои ветеринарна инспекција, ние не, па дури и повеќе, па, никој не беше третирана епидемии поштедени нашиот логор страна. А&hellip- се објасни со фактот дека рибарите тука тие конкретно "добро однесување" - ако едно од животните ќе биде со повреда или само сомнителен изглед, тој не само што не успеа да ја искористам оваа, но "шеф" кажам. После тоа услуги, "brakolova" има никој не го користите.

На крајот на третиот ден А&hellip- рече дека утре треба да се врати во Хургада. Цела ноќ се преполни ќелии, кутии и терариуми во утринските часови, се покажа дека нашите раце се 5ogromnyh ранци, гребенот полн со разни животни. Ние не сме биле во можност да спијам, и, очигледно, па имаше малку инцидент во автобус.

Откако ќе се населиле во "опашка" нашите rattletrap и е подготвен да се одмори, како&hellip-, гледајќи некаде на страна, одеднаш ми падна на земја веднаш. Гледав во него, збунет, и мојот пријател слушнав шепот: "Песочна боа запиша, лежев на неа. Тивко се наведна и тивко се далеку од возачот, а не да го привлечат вниманието". Се направи се што побара, но, сепак, змијата успеа да се уште да Dodge и изтичвам мојата рака. "Па, тоа не е кобра" - блесна низ мојата глава.

црна ловци

Песочна боа - е во побарувачка меѓу љубителите на егзотични

Кога бегалецот ќе живеат во оваа област и&hellip- воздивна со олеснување: "Се чини дека никој не забележал. Тоа е добро. И тоа ќе биде прв полицаец на кодошел - сите тие се плашат од змии диво. И полицијата - добро, ти знаеш, неговите никогаш да не ни го пропушти до аеродромот "синџирот" пренесени на".

Еден ден пред заминувањето А&hellip-, оставајќи ме да се грижи за животните, тој излезе некаде. Тој се врати три часа подоцна, задоволен како мачка, презаситени самиот крем. "Сите во право, обичаи "маст". Сега одиме на двајца офицери познати, тие се заколна, ние се заколна дека нашиот багаж ќе го пропушти утре. Цените се зголемија, паразити - секој мораше да плати 50 $. Но, тоа не е ништо, нашите, Русија помалку од сто не се, паразити".

црна ловци

Ова лов. Гладни лавови.

црна ловци

И ова е - убиство. Добро нахранети луѓе. Омилена забава на нашите богати сонародници - Џип Сафари

Кога авионот полетал, го прашав мојот пријател зошто, и покрај потенцијалните проблеми со законот, тој се уште се вклучени во шверцот. Зарем не би било поевтино да се одгледуваат на истите животни во заробеништво? "Што, се разбира, не" - А отфрли&hellip- - "Добро мислев на себе. Ние помина на нашето патување малку повеќе од $ 1,000. Во Москва, имам сите на продажба за $ 5000 во најлош случај. И така - и може да се добијат 10 илјади. Ако фабриката&hellip- тука илјадници 20.000 $ само за да имаат да се инвестира во првата фаза. Еден закуп колку да јадат. А потоа, тука е Единственото европско небо, ветеринари, пожарникари, ekomilitsiya - и сите сакаат да јадат. Јас не зборувам за трошоците за одржување на животните".

"Голема отпад?"- го прашав - "Многу умре?". "Не" - смислено одговори: А&hellip- - "Две или три проценти. Но, гледате, јас повеќе влекачи, тие се полесно да транспорт. Но, кој се занимава со птици, или големи ѕверови - на полошо, има повеќе од половина само за време на транспортот може да умре. Многу повеќе по продажбата на нозете се протегала. По купувањето, како по правило, оние кои се грижат за нив не знаат како. Jerboa, на пример, се ретко повеќе од еден месец по продажба на живи - затоа што тие, исто така, го врати на спиење е потребно, и никој не знае. Кој умре од недостаток на сон".

црна ловци

црна ловци

Jerboa, кој во Москва станови основното умираат од "недостатокот на сон"

"И кој потоа тресна?" - Јас не пуштив. А&hellip- насмевна загадочно: "Ова е различно. Главни - е во голем миленичиња продавници, сите тие се хранат од шверц. Нешто преку пазарот на птици може да се реализира, нешто што - преку интернет. А некои веќе пре-нареди - Zorilla, на пример. Нешто научниците се купи - добро, тоа е една четвртина од цената оди, јас го почитувам науката и цените да ја направи"...
Криумчарење на животни - профитабилен активност. И тоа е честа појава во многу земји

црна ловци

Луѓето сакаат животни - Морам да продолжам затворени, убие за накит, облека и непотребни ситници.

црна ловци

Видео: Темно Пегла Trappers (трапер Темно железо)

Овој тигар бил запленет за време на полициската рација во Ханој. ловокрадците група се обиде да му и брат му го продаде на црниот пазар. За време на нападот на животните, а под седативи, но ова се разбуди и почна да јаде на седиштето во автомобилот.

црна ловци

Кристин Kolodzeski покажува тепих на дива мачка кожи. Не е познато каде што беше треба да оди на овој спектакуларен тепих.

црна ловци

Овие кожи тигар и леопард - во позадина - видри беа запленети во Ласа, Тибет во 2005 година. Царинските службеници пренесува кожи во различни институции, вклучувајќи го и Управата за заштита на шумите во Нанџинг, за истражување.

црна ловци

Често животните се убиваат за да ги направи вкусни нешта за богатите клиенти со префинет вкус. Ова не е случај.

црна ловци

Полицајците кои се борат против ловокрадство, често доаѓаат на руската мафија, Латинска Америка дрогата, терористи и корумпирани Азија дипломати. Се чини дека криминалот е некако поврзан со љубовта на исклучителни предмети. Овој Закон беше претставен за јавно разгледување во Женева, во јули 2009 година.

црна ловци

Друга најдобро продаван на црниот пазар "работа" - носорог рог. Луѓе погрешно веруваат дека носорог рог носи во прав се користи во традиционалната кинеска медицина како афродизијак.

црна ловци

Ајкула перки се нудат за продажба на улица во централната област на Хонг Конг. Многу видови ајкули се паднати жртва на сиромашните економии во Азија - ајкула перка супа се смета за деликатес на свадби и други промоции. Вообичаено, на перка се отсечени од се уште живеат риби, кои веднаш фрлени назад во морето.

црна ловци

Алис Nyustend - актерка и професионална сирена - самата закачи на куките на ајкула во прозорецот на козметички продавница «Љуш» на Регент улица во Париз, со цел да се привлече вниманието на луѓето на прашањето за убиството на ајкули. Таа вели дека за нивните перки, 'рскавицата и месо секоја година се убиваат 100 милиони ајкули. Таа ги повика луѓето да не купуваат козметика содржат ајкула 'рскавица и посета на ресторани, каде што се користи месо од ајкула.

црна ловци

Кинеската кујна е навистина деликатна. Ова во живо јавански Панголин беше еден од 46 конфискувани од страна на Одделот за заштита на дивиот свет во Куала Лумпур. Тие биле транспортирани до ресторани во Кина. Гуштери - заштитени животни. По килограм месо принос од 18,5 долари на црниот пазар, а всушност секоја од овие животни со тежина над 12 кг.

црна ловци

Ова Игуана фатени во Меделин, Колумбија. Нејзиниот љубовник ќе се продава егзотични како домашно милениче. Игуани се заканува изумирање, и лов не е последната причина тука. Во 2007 година, во Калифорнија се обидел да земе од Фуџи во Америка, три млади игуана, ги крие во протетска нога.

црна ловци

Посериозни кражба се обидуваат да се одржи на членовите на семејството Hasaneen во Газа. На фотографијата може да се види член на семејството со Sabrina - лавица, на нив се украдени од зоолошката градина во Газа во 2005 година. Во 2007 година, организацијата "Хамас", се согласи да се врати на лавица во зоолошката градина, каде што беше потребно за парење и репродукција. Две години подоцна, Сабрина и нејзиниот брат Sakher беа меѓу среќници кои успеале да преживеат војната.

црна ловци

Често конфискувани животни дома, како и во овој случај. Странските туристи помогне на индонезиски власти да се врати дома желки на Кута плажа во Бали. Морски Полицијата заплени повеќе од 100 морски желки од брод чиј капитен беше уапсен за лов и шверцот.

црна ловци

Видео: Филмови

Во оваа ќелија Амазон папагали се подготвува да се врати во Мексико. Тие биле пресретнати на границата и предадени на Одделот за Друштвото за заштита на животните Мексико.

црна ловци

За жал, не сите животни се врати на слобода. На пример, овие канаринци задушил пат од Лима во Бразил. Резултатот: 66 мртви птици и 134 во живо.

црна ловци

Видео: Црна пустината: Носталгија. 7 месеци подоцна

Овие орангутаните се борат во рингот на задоволство на јавноста во Бангкок, каде што другите мајмуни се принудени да се облекуваат во костими за човекови и танц. Тајландската влада ја има одземено сите животни. Анализа на крвта и ДНК покажа дека тие се родени во Борнео, каде што биле и назад.

црна ловци

Еден поранешен orangutans боксери во аеродром Халим Perdanakusuma во Џакарта. Тој и 45 негови роднини се вее во центарот за заштита на животните во Борнео.

црна ловци

Ако алпака изгледа малку несреќни, тоа е затоа што тие имаат воведено специјални микрочипови, за заштита од шверцерите. Во 2004 година, Министерството за земјоделство на Перу започна кампања за спречување на животни од фармите на кражба. Alpacas се продава за 150 $ по акција во земји како Боливија и Чиле. Од таму, тие се продаваат во Avtsraliyu, Швајцарија и Америка за 5000 $ по глава.

црна ловци

Постојат, се разбира, како и правни пазари, бидејќи модата треба тука како тука чанти, капи, капути и јаки. Иако животните, загледан во очите на смрт од страна на човекот, не се грижат како што е убиен - легално или не.

црна ловци
Сподели на социјални мрежи:

Слични
© 2022 GuruAnimale.com