GuruAnimale.com

Диви животни Џонатан Грифитс

Џонатан Грифитс сака да се слики од себе, и, на растојание vіtyanutoy рака од диви животни.
Британскиот фотограф Џонатан Грифитс ризикувал својот живот за да се направат овие снимки на лавови, мечки и други предатори.

32-годишниот фотограф стави до 40 степени мразови канадски шуми и степи, за да ја добие довербата на секој еден од нејзините "модел" за два до три дена. Фото: Барс.

Видео: Тунел на небото - Роберт Heinlein - 13

32-годишниот фотограф стави до 40 степени мразови канадски шуми и степи, за да ја добие довербата на секој еден од нејзините

Тој повикуваат нивната храна - главно пилешко да се фотографираат тесно. Фото: Американски Badger.

Видео: еврејски рабин на тајната на Шмит и идните шокови во 2016 година. Тоа е чудно. прашање број 822

Тој повикуваат нивната храна - главно пилешко да се фотографираат тесно. Фото: Американски Badger.

На оваа слика може да се види сите на моќта на кралот на животните, се нафрли на камерата.

На оваа слика може да се види сите на моќта на кралот на животните, се нафрли на камерата.

И во оваа фотографија на тигарот одлучи "да дишат" со него во објективот.

И во оваа фотографија на тигарот одлучи

Џонатан од Egrema, Сари, доби камера пред само две години - на роденденот на невестата да се земе слики на новороденче син.

Џонатан од Egrema, Сари, доби камера пред само две години - на роденденот на невестата да се земе слики на новороденче син.

Сепак, по трошење на одредено време во локалната зоолошка градина, Џонатан одлучи дека сака да се слика на предатори во дивината.

Сепак, по трошење на одредено време во локалната зоолошка градина, Џонатан одлучи дека сака да се слика на предатори во дивината.

Тој отиде во Канада, каде што тој престојувал во резерви. Се разбуди во 5:30 и се пресели во планините во потрага по снег леопарди, волци и пантери. Тој беше придружуван од страна на водич, а наскоро Џонатан успеа да го фати диви предатори во сите нивни слава и благодат.

Видео: Големата мечка (2011)

Тој отиде во Канада, каде што тој престојувал во резерви. Се разбуди во 5:30 и се пресели во планините во потрага по снег леопарди, волци и пантери. Тој беше придружуван од страна на водич, а наскоро Џонатан успеа да го фати диви предатори во сите нивни слава и благодат.

"На прв поглед ми беше многу нервозен како никогаш порано не сум била толку блиску до дивите животни - изјави Џонатан. - И по сите од нив може да се очекува ништо ".

За Џонатан најлошиот момент беше кога тој дојде лице в лице со пантер. "Јас бев толку исплашена. Мислев дека таа може да ме нападне во секој момент. "

За Џонатан најлошиот момент беше кога тој дојде лице в лице со пантер.

"Тоа е вистински адреналин брзање. Вие сте толку блиску што можете да видите на плунка капе од нивните заби. И не верувам дека моите очи. "

Видео: "Тоа е чудно!" Сид Рот

"Моето семејство мисли дека сум малку луд, и секогаш се загрижени - кога нешто ќе тргне наопаку. Но, ми се допаѓа да се справи со нив колку што е можно да се направи слики од друг план. "

Неговиот проект траеше 15 месеци.

Неговиот проект траеше 15 месеци.

Да, кога ќе се погледне во устата што може да проголта камера, толку среќен што може да се види нејзиниот сопственик само на слика, за да не живеат.

Да, кога ќе се погледне во устата што може да проголта камера, толку среќен што може да се види нејзиниот сопственик само на слика, за да не живеат.

Сибирски тигар во снегот.

Сибирски тигар во снегот.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
© 2022 GuruAnimale.com