Диви животни Џонатан Грифитс
Џонатан Грифитс сака да се слики од себе, и, на растојание vіtyanutoy рака од диви животни.
Британскиот фотограф Џонатан Грифитс ризикувал својот живот за да се направат овие снимки на лавови, мечки и други предатори.
32-годишниот фотограф стави до 40 степени мразови канадски шуми и степи, за да ја добие довербата на секој еден од нејзините "модел" за два до три дена. Фото: Барс.
Cодржина
Видео: Тунел на небото - Роберт Heinlein - 13

Тој повикуваат нивната храна - главно пилешко да се фотографираат тесно. Фото: Американски Badger.
Видео: еврејски рабин на тајната на Шмит и идните шокови во 2016 година. Тоа е чудно. прашање број 822

На оваа слика може да се види сите на моќта на кралот на животните, се нафрли на камерата.

И во оваа фотографија на тигарот одлучи "да дишат" со него во објективот.

Џонатан од Egrema, Сари, доби камера пред само две години - на роденденот на невестата да се земе слики на новороденче син.

Сепак, по трошење на одредено време во локалната зоолошка градина, Џонатан одлучи дека сака да се слика на предатори во дивината.

Тој отиде во Канада, каде што тој престојувал во резерви. Се разбуди во 5:30 и се пресели во планините во потрага по снег леопарди, волци и пантери. Тој беше придружуван од страна на водич, а наскоро Џонатан успеа да го фати диви предатори во сите нивни слава и благодат.
Видео: Големата мечка (2011)

"На прв поглед ми беше многу нервозен како никогаш порано не сум била толку блиску до дивите животни - изјави Џонатан. - И по сите од нив може да се очекува ништо ".

За Џонатан најлошиот момент беше кога тој дојде лице в лице со пантер. "Јас бев толку исплашена. Мислев дека таа може да ме нападне во секој момент. "

"Тоа е вистински адреналин брзање. Вие сте толку блиску што можете да видите на плунка капе од нивните заби. И не верувам дека моите очи. "
Видео: "Тоа е чудно!" Сид Рот

"Моето семејство мисли дека сум малку луд, и секогаш се загрижени - кога нешто ќе тргне наопаку. Но, ми се допаѓа да се справи со нив колку што е можно да се направи слики од друг план. "

Неговиот проект траеше 15 месеци.

Да, кога ќе се погледне во устата што може да проголта камера, толку среќен што може да се види нејзиниот сопственик само на слика, за да не живеат.

Сибирски тигар во снегот.

Невообичаени photosafari Сергеј Kotelnikov
178 Години желка по име Џонатан - едно од најстарите во светот
Месојадни животни крупен од Џонатан Грифитс
Фото сафари со beetlecam
Живеење планета во слики
Лице во лице со најопасните животни
Добитниците на наградите природата фотографија на натпреварот слики на дивиот свет
Птица грабливка случајно снимен со скриена камера пингвин колонија
Добра слика
Борба против штурците во Кина
Месојадни растенија се научил да се добие храна од итрица измет
Автопортретите мајмуни доведе до спор за авторски права
На Света Елена за првпат atoned на 184-годишната желка
Со голема брзина фотографија на инсекти и птици Стивен Далтон
Мечките се искачи на американски дома и јадеа таму сите храна
Слики на ноктите и чепкалки за заби
Фотограф паднал во Амазон да земе слика од 8 метри на анаконда
Лос нападнал фотограф кој се обидел да ја симне својата младенче
Фотограф на дивиот свет во 2009 година