Лос нападнал фотограф кој се обидел да ја симне својата младенче
Норвешка фотограф, кој сонуваше за снимање на сликите од дивината и речиси убиени од страна на копитата на лути женски лос заштита на нејзиното бебе.
Норвешка фотограф Арвид Stromnes страдал од желбата да се добие неколку ретки снимки од животот на едно семејство од елен.
30 јули, човекот беше во можност да го фати на видео нападот на елен неговиот женски, кои побрзаа да ги заштитат нејзиното мало бебе од натрапниците.
- Јас се возеле велосипед на површините под шума, кога виде лос и теле. Потоа имав една идеја, и дали тие се во камерата не ме импресионира, бев планира да пишувам малку филм - вели Арвид.
По неколку моменти по фотограф донесе диви животни вашата леќа, тоа се упатиле лути лос. Теле, уплашени, веднаш побегна на безбедно место во шумата.
- Таа ме удри со полна сила, јас бев само среќни што избегав со некои модринки. Кога се обидов да се дојде до нозете, таа повторно беше ме вознемири - рече Stromnes.
Фото уметник призна дека е глупаво да се пријде на елен толку блиску. Тој запиша neostrozhnost неговата љубопитност и желба да се направи неколку снимки на диви животни во таква близина.
- Сега разбирам зошто луѓето се осудат оние кои се однесуваат неодговорно кога се занимаваат со диви животни - се пожали на фотографот жртва.
Хеликоптер спасувачите им помогна на женски исцрпени за да стигнат до брегот
Gelendzhik локалниот фотограф осакатени лав: едно кривично дело
Фотограф-animalist волк ademeit
Во Норвешка супермаркет заскитан елен
Добитниците на наградите природата фотографија на натпреварот слики на дивиот свет
Автопортретите мајмуни доведе до спор за авторски права
Што може да биде поубаво од цвеќиња?
Лавица и младенче Импала
Со голема брзина фотографија на инсекти и птици Стивен Далтон
Годишно бебе и францускиот булдог станале најдобри пријатели
Фотограф паднал во Амазон да земе слика од 8 метри на анаконда
Во Норвешка, еден од молња штрајк загинаа 323 елени
Мечка со сини главата изненади корисниците на интернет
Taymlaps Видео: диви Нов Зеланд
Семејно стебло (familytree) од фотограф Боби Нил Адамс
Фотограф на дивиот свет во 2009 година
Ајкула напад врз MARLIN изненадување фотограф