GuruAnimale.com

Лос нападнал фотограф кој се обидел да ја симне својата младенче

Норвешка фотограф, кој сонуваше за снимање на сликите од дивината и речиси убиени од страна на копитата на лути женски лос заштита на нејзиното бебе.

Норвешка фотограф Арвид Stromnes страдал од желбата да се добие неколку ретки снимки од животот на едно семејство од елен.

30 јули, човекот беше во можност да го фати на видео нападот на елен неговиот женски, кои побрзаа да ги заштитат нејзиното мало бебе од натрапниците.

- Јас се возеле велосипед на површините под шума, кога виде лос и теле. Потоа имав една идеја, и дали тие се во камерата не ме импресионира, бев планира да пишувам малку филм - вели Арвид.

По неколку моменти по фотограф донесе диви животни вашата леќа, тоа се упатиле лути лос. Теле, уплашени, веднаш побегна на безбедно место во шумата.

- Таа ме удри со полна сила, јас бев само среќни што избегав со некои модринки. Кога се обидов да се дојде до нозете, таа повторно беше ме вознемири - рече Stromnes.

Фото уметник призна дека е глупаво да се пријде на елен толку блиску. Тој запиша neostrozhnost неговата љубопитност и желба да се направи неколку снимки на диви животни во таква близина.

- Сега разбирам зошто луѓето се осудат оние кои се однесуваат неодговорно кога се занимаваат со диви животни - се пожали на фотографот жртва.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
© 2022 GuruAnimale.com