GuruAnimale.com

Орел преживеал фронтален судир со автомобил

Видео: Греам - незаборавните лицето на Австралија за безбедност на патиштата

Младите орел хранат мртов елен на патот. Ме нахранија, птицата соблече, но одбрал погрешен пат и удрил во автомобил патува на патот.

Со брзина од 60 милји на час орел удрил во шофершајбната на прозорецот на камионот. Шофершајбната е скршен, и птицата беше заробена помеѓу фрагменти. Се чинеше дека орелот е осудена на пропаст, но&hellip-

Туку и за животот на орелот решивме да се бориме. Возачот на камионот возеше повредени птици во најблиската ветеринарна амбуланта. Таму се испостави дека се пронајдени фрактури на млади орли, но откри внатрешно крварење.

Лекарите оцени шанси за преживување на птици како прилично ниска. Сепак, внатрешно крварење бил запрен, а животот птицата не е во опасност.

Сега птицата се соочи со превоз до Raptor центар, дека е далеку од Bear Lake (Ајдахо). Овде орел доби прекарот Vigla (Wiegle). Такво име е изведено од `прозорецот Eagle` (буквално - орел мува).

Во текот на месец мала птица учеа да летаат повторно. Сериозно повреден, орелот не може да само нека одат по своја волја. За гледање птица долго време, и само што си сигурен дека орелот ќе бидат во можност да ги тргнеме на сопствените и одлучи да ја пушти лов.

Раководител Raptor Центарот Amy Бренан рече дека тоа беше одлучено да се ослободи орелот во родното место да го стави.

&ldquo-Јас сум многу задоволен што успеавме да им даде на оваа птица втора шанса. Врати слобода Vigla планирани за долго време, но сега сме сигурни дека тоа ќе биде во ред&rdquo-, -otmetila Бренан.

Сега Vigla биле пуштени во дивината. Орелот долета во небото и ако не беше овој несреќната судир.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
© 2022 GuruAnimale.com