GuruAnimale.com

ЕМУ на beaky прекар стана полноправна членка на семејството

Кој вели дека содржат дома polutorametrovogo ему едноставно нереален? Newby семејство очигледно има различно мислење!

За некое време во куќата Newby има нов, полноправен член на семејството - ему на Beaky прекар. На огромна птица живее во куќата и delaot сето она што го прави останатите членови на семејството. Ако главата на Иан Newby семејство се гледа телевизија, ној е сигурно седи покрај него. Но, ако бања ден на семејството, тогаш бидете сигурни да го откупи Beaky!

ЕМУ на Beaky прекар стана полноправна членка на семејството

На две години ему вистински член на семејството. За Иан и неговата сопруга Лиза е уште едно дете на нивните веќе не е мала семејство.

И покрај своите импресивни димензии Beaky секогаш останува скроти и многу пријателски. Ова однесување не е типично за EMUs, но Beaky фрла вистински предизвик за сите експерти кои претходно изјави дека е невозможно да се учат на ЕМУ.

ЕМУ на Beaky прекар стана полноправна членка на семејството

&ldquo-А пред неколку години добив подарок Божиќ - ној јајце. Јас создаде еден вид на инкубатор, но не се претпостави дека поради јајце нешто ќе се изведат. Кога светлината се појави Beaky, тоа е толку мал. Во моментов, мојата ној тежи околу 80 килограми, а неговата висина достигнува речиси два метри!&rdquo-, - вели Иан Newby.

Штраус израснал рамо до рамо со децата. Можеби тоа е овој фактор одигра одлучувачка улога во припитомување Beaky. Сега е целосно рачно. Beaky сака да си игра со децата, овозможувајќи им да се направи она што едноставно нема да дозволи диви птици од оваа големина.

&ldquo-Beaky јаде сите дека ужасно. И јас не сум се шегувам: xut зјаат и ној јаде клучевите на вашиот автомобил, проголта сунѓер во кујната и јаделе некои плот од гаража!&rdquo-, - со насмевка вели Јан.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
© 2022 GuruAnimale.com