Впечатлива дрвена скулптура Никола Глеб
Николај Глеб во селото регион Kushnitsa Transcarpathian - локален славна личност: занаетчијата знае целата населба. Тој длаби дрвени фигури изненадувачки.
Скулптурата привлече господар како дете, а по деветто одделение се запишал во Uzhgorod на колеџот за уметност да студираат на гравер. За време на неговиот живот, тој се обидел многу материјал, но на крајот се врати во дрво.
"Јас се намали на камен, но ми се допаѓа дрво: од тоа може да се направи сите наши планови, без да губат многу време. И во текот на мермер или гранит да седат за неколку месеци - вели &bdquo-Vzglyad&ldquo- Николај Глеб. - Се обидов различни видови на дрво, но како бор и орев за нејзината боја и текстура. Работи јас го донесов од околните села, и тоа се случува дека се наоѓам, на пример во соседи дворот сечат дрво и јас ќе ги откупи. "
само моторна пила
Идеи за скулптура мајстор во потрага насекаде: некои слики доаѓа со самиот себе, другите се случи за време на патувањето, и други - укажуваат на пријатели. Сите идеи црти, скицира и поднесе, да стане тешка албуми. Херои често диктира материјал со кој на работа: ги дава контурите видливи - тоа е неопходно да ги забележи и да ја даде потребната форма.
Од моторна пила алатки: тоа брзо и лесно да се намали скулптури. Само за мали делови - очи, уши, заби - се користи секачи. Цената на скулптури - $ 100-1000, но може да биде повеќе, во зависност од висината и сложеноста на работата на дрво.
Откако подготвени скица, Никола избира дрво и избира најсоодветен за неа заговор. Потоа пила сече силуета и големи детали. И само после тоа работа на мали нешта: контурите на мускулите, косата, или коса. На крајот на обработка антисептик против гниење и инсекти и лакови.
Николај Glebov дела се многу реални
"Важно е да се прикаже на анатомија на ликовите, намалување на мускулите, мускулна напнатост, изрази на лицето и муцките. Тоа го покажува начинот на живот: лисицата е неизразен во гнездото на птица или птица грабливка напад на зајак. Сепак, јас не ги проучувале анатомија, само го набљудуваат однесувањето на животните и луѓето, "- објаснува уметникот.
"Најтешкиот - мојата прва работа &bdquo-Страдањата на Христос&ldquo-, целосно рачно резбани бука. Видов голема шума, во висина од два метри, со една гранка се гледа силуета на Исус Христос. За долго време и да одев, направени скици, а потоа внимателно се намали на бука, донесе дома и седна на работа. Нормално алатки не беа за алати за сечење на шпорет на гас загрева метал парче и стискам нивните - се сеќавам Никола. - Па, најголемиот и макотрпна - е 8 години, со паузи, што го поминав во туристички село Русинов во регионот Кострома на Русија. Имаше стари рускиот спортист Иван и неговата девојка Марија, колиба на пилешки копани, Баба Yaga, игралишта направена од мене. "
Во Украина, малку талент Никола побара, но е заинтересиран во странски земји: Германците и Холанѓаните купи игралишта. Вината на интернет. Николај објави слики на скулптури на страницата на социјалната мрежа. За само две недели од вкупниот број на вакви слика има околу триста илјади Преглед, а не да се спомене и проекции, бројот на кои долго време ги надмина половина милион евра.
Видео: Музејот на град отворена изложба на скулптури шума
Видео: Изложба на слики од дрво
Мали животни на чиповите од дрво
Неверојатниот животински скулптури од дрво чипови
Скулптури во бронза од страна на Ким сипаници (Ким Кори)
Метал скулптура Едвард Мартин
Украсениот хартија скулптура
Скулптура на акрилна смола од Мат Buckley (Мат Бакли)
85 000 Километри на велосипед, по должината на границата на СССР
Господар оригами Ерик zhuazel (Ерик joisel)
Скулптура Музејот песок во Јапонија
Во Шведска, тој бил фатен на чело на морско чудовиште
Песок Скулптура фестивал во Blankenberge
Во Кина, на коза можеше да оди на предните нозе
Песок Скулптура фестивал 2010 година во Берлин
Уметноста на резба на камен
Steampunk скулптура Пјер Матера (Пјер прашање)
Unchildish кукла Рона Myueka (RON mueck)
Сенишни скулптура Роб Mulholland
Песочна Голдсмит
Песочна конкуренцијата Скулптура
Скулптура на балони Masayoshi Мацумото
Нортамберленд - 400 метри скулптура на жена